Blog

 • 17. studenoga 2021.

  Jesen u Lici i Gorskom kotaru

  Nakon ljetnih vrućina i razdoblja godišnjih odmora dolazi jesen, kada smo primorani vratiti se svojim ustaljenim i užurbanim stilovima života te kada imamo sve manje i manje vremena za putovanja. Ipak, vikendom si možemo dozvoliti dati malo oduška i isplanirati savršen pustolovinu za sebe i svoje najdraže. Za vas smo pripremili nekoliko ideja za kratke izlete u Lici i Gorskom kotaru, mjestima gdje jesen možete iskusiti iz prve ruke.

  Otvori
 • 17. studenoga 2021.

  Istra: kraljica gastroturizma

  Istra jedna je od najposjećenijih hrvatskih regija, pogotovo tijekom ljetne sezone. Osim bajkovitih krajolika, Istra je posebno poznata i cijenjena po svojim brojnim specijalitetima i delicijama. Čak i ako niste proveli previše vremena u Istri, zasigurno ste nekada kušali neka od istarskih vina ili specijaliteta s tartufima. U nastavku vam donosimo neke od gastronomskih specijaliteta po kojima je ova hrvatska regija najpoznatija.

  Otvori
 • 17. studenoga 2021.

  Autohtone vrste Hrvatske

  Raznolikost hrvatske flore i faune iznimna je, a ističe se diljem Europe i svijeta. Mnogi Hrvati niti ne znaju koje sve to endemske, autohtone vrste postoje na hrvatskome tlu te što se točno poduzima kako bi se ove vrste zaštitile. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko najzanimljivijih autohtonih hrvatskih životinjskih i biljnih vrsta koje se ne mogu pronaći nigdje drugdje u svijetu.

  Otvori
 • 8. studenoga 2021.

  Prednosti rent-a-cara

  Sigurno ste se nekada našli na putovanju bez osobnog automobila te ste bili primorani koristiti alternativne načine prijevoza, poput autobusa, vlakova ili tramvaja. Posao iznajmljivanja osobnih automobila, tj. takozvani rent-a-car servisi, već godinama postaju sve učestalije rješenje za ovakve probleme kod turista koji ne žele ovisiti o voznim redovima i kašnjenjima u javnom prijevozu. Ako ste i dalje skeptični oko ovakvog oblika prijevoza, donosimo vam neke od ključnih prednosti rent-a-cara u odnosu na druge oblike prijevoza za vrijeme putovanja.

  Otvori
 • 8. studenoga 2021.

  Neočekivani troškovi putovanja i kako ih izbjeći

  Svi smo se sigurno našli u situaciji gdje smo na putovanju morali podmiriti troškove koje nismo očekivali, neovisno o tome radi li se o putovanju unutar ili van zemlje. Kada se radi o financijama, najbitnija stvar koju moramo učiniti prije putovanja je napraviti dobar plan. Pripremili smo za vas nekoliko najučestalijih problema na koje možemo naići tijekom putovanja i nekoliko rješenja kako ih izbjeći.

  Otvori
 • 8. studenoga 2021.

  5 razloga zašto trebate putovati vlakom

  Vlakovi kao prijevozno sredstvo danas se uglavnom smatraju pomalo zastarjelima. Puno su sporiji od, na primjer, aviona za dulja putovanja, a mnogi turisti često se radije odlučuju za druga prijevozna sredstva poput autobusa ili automobila. Ipak, najdraže prijevozno sredstvo velikog broja zaljubljenika u putovanja upravo je vlak, a evo i nekih razloga zašto mnogi od njih u željezničkom prometu vide više prednosti, nego nedostataka.

  Otvori
 • 8. studenoga 2021.

  Digitalni nomadi

  U posljednjih nekoliko godina zasigurno ste se nekada susreli s terminom „digitalni nomad.“ Možda ste mislili da se radi o još jednoj nedovoljno definiranoj profesiji ili pomodnom načinu života, no osobe koje sebe nazivaju digitalnim nomadima žive diljem Hrvatske, EU i cijeloga svijeta. Od početka pandemije, vidjeli smo kako je rad na daljinu i pomoću tehnologije i više nego moguć, tako da digitalnih nomada ima sve više i više.

  Otvori
 • 28. rujna 2021.

  Kako dizajnirati savršen apartman u kontinentalnoj Hrvatskoj

  Zasigurno najposjećeniji dio naše zemlje je Jadranska obala, no hrvatska unutrašnjost također se nastavlja razvijati u turističkom pogledu. Veliki dio iznajmljivača koji svoje apartmane i vile iznajmljuju u kontinentalnoj Hrvatskoj pokušavaju pronaći način kako da nove goste privuku dodatnim sadržajima i događanjima. Međutim, svi će se složiti da je najbitniji dio upravo izgled interijera. Stoga je bitno da je dizajn prostora koji iznajmljujete zanimljiv, a mi smo vam pripremili nekoliko savjeta kako raznim dizajnerskim rješenjima privući nove goste.

  Otvori
 • 28. rujna 2021.

  5 najboljih zabavnih parkova u Hrvatskoj

  U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj se otvorio velik broj zabavnih parkova. Iako su naši zabavni parkovi dosta dobro posjećeni, mnogi turisti još uvijek nisu svjesni toga kakvu to točno vrstu zabave ovakvi parkovi nude. Za vas smo stoga izdvojili njih pet, i to onih pet za koje smatramo da će vam se sigurno svidjeti.

  Otvori
 • 17. rujna 2021.

  5 savjeta za produženje sezone

  Dolaskom rujna i jeseni, broj turista znatno se smanjuje. Izazov s kojim se većina iznajmljivača susreće jest kako produžiti turističku sezonu te kako privući veći broj gostiju čak i nakon završetka ljeta. Za vas smo pripremili nekoliko savjeta kako bismo vam olakšali s popunjavanjem kapaciteta.

  Otvori
 • 9. rujna 2021.

  Ideje za vikend u gradu

  Dolazak jeseni nije razlog da prestanemo putovati. 😊 Veliki gradovi u Hrvatskoj danas nude obilje aktivnosti i sadržaja za različite vrste putnika – samce, parove, obitelji, poslovne ljude. A mi smo se potrudili i saželi njihove glavne atrakcije.

  Otvori
 • 19. kolovoza 2021.

  Najbolje jadranske plaže za djecu

  Ne, ljeto još nije gotovo! Ako još kombinirate last-minute ponude, a imate djecu, donosimo vam izbor 5 najboljih plaža na Jadranu na kojima možete biti sigurni da će vaša djeca uživati, a vi se kvalitetno odmoriti.

  Otvori
 • 20. srpnja 2021.

  Popis stvari za plažu koje će vam olakšati život

  Odlazak na plažu posebno je iskustvo opuštanja i uživancije. Uz naše savjete pobrinite se da vam ništa ne nedostaje 😊

  Otvori
 • 15. srpnja 2021.

  Najljepši nacionalni parkovi u Hrvatskoj

  Hrvatska se doista može ponositi svojim prirodnim bogatstvom i raznolikošću. Razvedena obala, slikoviti gradići u unutrašnjosti, brda, ravnice, doline, špilje, rijeke, slapovi – nema čega nema 😊 U ovome tekstu donosimo najzanimljivije nacionalne parkove koje se isplati posjetiti u svako doba godine.

  Otvori
 • 14. srpnja 2021.

  Kako preživjeti duge letove – 9 ključnih savjeta

  Duga putovanja obično su uzbudljiva jer znače da idemo na daleko mjesto, ali isto tako znaju biti naporna. Kako biste spremni krenuli na dugi let avionom, Molo Longo vam donosi 9 ključnih savjeta.

  Otvori
 • 1
 • 2
 • 1
 • 2