Što raditi u Crikvenici?

Crikvenica – uzbudljiva knjiga namijenjena svima

Jedan od najslikovitijih dijelova obale Jadranskoga mora definitivno je ovaj gradić koji će vam svaki puta kada ga posjetite ispričati neku novu priču.

Crikveničko vinodolska rivijera

U samom središtu Kvarnerskog zaljeva našao se pitomi primorski kraj pod zajedničkim nazivom
rivijera, a obuhvaća turistička mjesta: Dramalj, Jadranovo, Novi Vinodolski i Selce. Destinacija je to okupana suncem, bogatom turističkom, zdravstvenom i sportskom ponudom. Izmjenjuje se ljekoviti morski zrak sa svježim planinskim, dok je biljni svijet zaslužan za jedinstveni aromatični doživljaj. Ljeta su topla i suha, dok su zime blage te čine idealno mjesto posjet i boravak. Na povijest crikveničkoga kraja utjecali su razni vladari, kulture i civilizacije. Na ono što je danas rivijera utjecala je upravo ta bogata materijalna i nematerijalna baština čiji su tragovi zauvijek zapisani u ostacima naselja, grobnih humaka i obrambenih gromača, oružja, nakita, građevinske keramike i specifičnih amfora ili primjerice Vinodolskog zakona. Onaj dio koji ne možemo vidjeti, ali je tu, odnosi se na barbarske kletve ili npr. molitve pavlina.

Zdravstveni turizam

Među prvima u Hrvatskoj Crikvenica se počela baviti zdravstvenim turizmom, još u 19 st. S više od 2 300 sunčanih sati na godinu ubraja se u vrlo sunčana područja, a uz morski zrak koji se miješa s planinskim, blagom i ljekovitom klimom te čistim morem idealna je za to. Možemo slobodno reći da je Crikvenica harmonijska i zdravstvena oaza, ima predivnu prirodu, vrhunske ponude vezane uz zdravlje u uglednim lječilištima, wellness i spa sadržaje… Uz kozmetičke tretmane, sve to je učinilo da se pozicionira kao najuspješnija zdravstveno turistička destinacija u Hrvatskoj. Thalassotherapia je najdugovječnija i najveća medicinska ustanova u Crikvenici.

Što raditi?

Ovdje ćete se osjećati kao da čitate jednu od najboljih i najzanimljivijih knjiga. Stranice su prepune povijesti, slikovitih opisa gdje se isprepliću tradicija i moderno doba. Gotovo da osjetite okus Mediterana s njenih stranica. Miris soli i planinski zrak vas škaklja za nos. To je Crikvenica i njena rivijera. Uzbudljiva knjiga namijenjena svima, zaljubljenicima u sport, rekreativcima, poklonicima zdravog života ili samo onima željnih odmora, dobre hrane, vina i zabave. Knjiga je to kojoj ćete se rado vraćati iznova i iznova jer kad jednom okusite ovaj kraj shvatit ćete da vas je zauvijek uhvatio u obilje svoje turističke ponude u svom čvrstom morskom zagrljaju.

Voli Crikvenicu, voli u Crikvenici

Zaljubljeni, romantični, znatiželjni? Rivijera Crikvenica je pravo utočište za vas kroz cijelu godinu. Ovo sigurno niste znali ali ovdje  se nalazi 10 posebnih „Kissing spot“ lokacija koje je osmislila talijanska skupina „0707“, a pokazuju najčarobnija i najromantičnija mjesta na cijeloj rivijeri. Ljubavna cestica je mjesto gdje ćete zasigurno prošetati s boljom polovicom jer uz to što je najljepša crikvenička šetnica ovdje vas čeka simbioza prirode i kulturno-povijesne baštine. Nije vam dosta? Onda zakoračite u Mediteranski labirint ljubavi. Prepustite se mirisu lovora kroz kamene spirale koje će vas napuniti pozitivnom energijom i donijeti vam sreću, ljubav, ljepotu, mir i kreativnost. Jednostavno voli Crikvenicu, voli u Crikvenici.