Aktivnosti za djecu u Istri

Datum 20. ožujka 2024.
Podijeli

Putovanje s djecom zna biti zahjevno – svako dijete ima svoje želje, svako jako inzistira na onome što voli i u potpunosti odbija sve što ne voli, i ponekad je teško postići kompromis. Ipak, zaputite li se s djecom u Istru, tu je dječja zabava zagarantirana jer regija nudi raznolik spektar aktivnosti i atrakcija pogodnih za obitelji i privlačnih djeci svakog uzrasta. U nastavku je nekoliko prijedloga što posjetiti s djecom tijekom putovanja u Istru.

Nacionalni park Brijuni, smješten uz jugozapadnu obalu Istre, sastoji se od skupine od četrnaest otoka poznatih po svojim prirodnim ljepotama, kulturnoj baštini, zoološkom vrtu i – vlakiću. Djeca će uživati u posjetu safari parku, gdje mogu susresti egzotične životinje poput zebri, slonova i ljama.

Aquapark Istralandia najveći je vodeni park u Hrvatskoj i savršeno odredište za obitelji koje traže zabavu i uzbuđenje. Smješten između Novigrada i Nove Vasi, ovaj prostrani vodeni park ima brojne tobogane, bazene i atrakcije pogodne za djecu svih uzrasta. Od uzbudljivih tobogana do opuštajućih “lijenih rijeka”, Istralandija je mjesto zabave i užitka za djecu i odrasle.

Dino Park Funtana nudi jedinstveno i edukativno iskustvo za obitelji koje putuju s djecom. Smješten u gradu Funtana, ovaj park s temom dinosaura sadrži replike raznih vrsta dinosaura u prirodnoj veličini, interaktivne eksponate i fosilne prikaze. Djeca se mogu upustiti na putovanje kroz prapovijesno doba, učeći o fascinantnom svijetu dinosaura kroz praktične aktivnosti i edukativne prezentacije.

Adrenalinski parkovi: Adrenalinski parkovi u Istri, kao što su Adventure park Glavani, Adrenalin park Medulin, Kringa ili Jangalooz Umag, pružaju uzbudljivo avanturistički doživljaj na otvorenom za obitelji koje traže adrenalinska uzbuđenja. Ovi avanturistički parkovi nude razne uzbudljive aktivnosti poput zip-linea, hoda po balvanima, penjačkih stijena, slobodnog pada, ljudskog katapulta, paintballa i još koječega. Uz aktivnosti namijenjene različitim dobnim skupinama i razinama vještina, adrenalinski parkovi pogodni su i za djecu i za odrasle.

Pulski akvarij najveći je u Hrvatskoj, a daje priliku za interaktivno učenje o flori i fauni Jadranskog mora. Uz izložene šarene ribe, morske kornjače i druga fascinantna stvorenja, djeca mogu istražiti čuda podvodnog svijeta i steći uvid u napore očuvanja mora.

Zvjezdarnica u Višnjanu pruža fascinantnu priliku djeci da istraže čuda svemira. Osim istraživačkog rada, u ovoj se zvjezdarnici stavlja naglasak na edukativnim programima i predavanjima za djecu, a tu su i vođene ture koje posjetiteljima omogućuju promatranje nebeskih objekata putem teleskopa i učenje o astronomiji od stručnih osoba i entuzijasta.

Farma Drijade pruža praktično poljoprivredno iskustvo obiteljima s djecom. Osim ekološki proizvedenih prehrambenih proizvoda, ovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nudi i vođene ture i aktivnosti poput vođenja životinja na ispašu ili jahanja, kao i predavanja o ekološkom stočarstvu. Djeca mogu učiti o održivim poljoprivrednim praksama, družiti se s domaćim životinjama i kušati ekološki proizvedenu hranu.

Motodrom Poreč je karting-staza smještena u blizini Poreča koja nudi uzbudljiva trkačka iskustva ne samo za odrasle već i za djecu. Naime, postoji i staza za najmlađe, tako da djeca mogu uživati u uzbuđenju kartinga u sigurnom i kontroliranom okruženju, s opcijama dostupnim za različite dobne skupine i razinu vještina.

Ovo su samo neke od nebrojenih mogućnosti za izlete i dobar provod u Istri s djecom, a najbolji smještaj u regiji prikladan za obitelj pronađite na stranicama agencije Mololongo.