Crikvenica – jednodnevni izlet ili obiteljsko ljetovanje?

Datum 7. srpnja 2023.
Podijeli

Sa svojim prekrasnim plažama, pitoresknom okolicom i živahnom atmosferom, Crikvenica ima ponešto za svakoga. Idealno je odredište za jednodnevni ili vikend posjet, ali i za dulji obiteljski odmor.

Prije svega, Crikvenica je izrazito prometno dostupna. Od Zagreba je udaljena otprilike dva sata vožnje, što ju čini pogodnom za brz i lagan bijeg iz glavnog grada, a lako je dostupna i većini drugih stanovnika unutrašnje Hrvatske željnih morskoga osvježenja. Upravo zbog blizine kontinentalnom dijelu zemlje te izvrsne cestovne povezanosti vrlo je popularna destinacija, zbog čega su dostupne i brojne autobusne linije do nje. A dolazite li osobnim automobilom, možete se opustiti – grad i čitava rivijera imaju dovoljno parkirališta. Bilo da se odlučite voziti ili koristiti javni prijevoz, doći do Crikvenice relativno je jednostavno, što osigurava put i odmor bez muke. Sve ju to čini idealnom destinacijom za jednodnevni izlet ili vikend, ali i za odmor s malom djecom, koja teže podnose duga putovanja.

Jedna od glavnih atrakcija Crikvenice prekrasne su plaže. Grad je poznat po kristalno čistom moru i uređenim plažama koje nude nešto za svakoga: bilo da tražite opuštajući dan na plaži i odmor od svakodnevnog stresa, ili vas zanimaju morske aktivnosti kao što su ronjenje ili jedrenje, ili pak tražite sigurno i privlačno okruženje za dječju igru i kupanje, Crikvenica je mjesto za vas. Plaže su također bogate sadržajima kao što su kafići i restorani, što osigurava ugodno i opušteno iskustvo.

A budući da se zbog svojeg položaja i prirodnih ljepota lako i brzo razvila u turističko središte, Crikvenica nudi i veliko bogatstvo smještaja – od privatnih apartmana za jednu noć do hotela koji pružaju sadržaje za djecu i usluge čuvanja djece. Osim smještaja, Crikvenica obiluje i drugim ugostiteljskim objektima, raznovrsnim kafićima i restoranima, zbog čega se ne morate opterećivati planiranjem svakog trenutka odmora i svakog obroka. Također, restoranska ponuda ima ponešto za sve goste pa u Crikvenici možete uživati u fine diningu ili pak potražiti restoran s jelovnicima prilagođenima djeci.

Također, kao turističko središte Crikvenica je razvijala različite grane turizma, ne samo “morski turizam”. Između ostalog, ovaj dragulj Kvarnera njeguje wellness turizam. Bilo da se radi o opuštajućoj masaži ili tretmanu uljepšavanja, Crikvenica pruža brojne mogućnosti za opuštanje i brigu o sebi kao prioritet. Dopustite Crikvenici da se pobrine za vas i priuštite si prijeko potrebne opuštajuće trenutke bez djece na obiteljskom odmoru ili antistres terapiju na jednodnevnom bijegu iz grada.

A osim sunca i mora, Crikvenica nudi i bogatu kulturnu ponudu. Grad datira iz rimskog doba i dom je nekoliko povijesnih znamenitosti i spomenika. A bilo da ste na jednodnevnom izletu ili duljem odmoru, nemojte zaobići Gradski muzej Crikvenice, koji donosi povijest grada kroz zanimljive postave i interaktivne izložbe. Od nezaobilaznih mjesta tu je i Akvarij Crikvenica, u kojem se nalaze razne vrste morskog života iz Jadrana, ali i tropskih mora, i koji pruža edukativno iskustvo za djecu i odrasle. Akvarij ima 30 bazena koji omogućuju velikim i malim posjetiteljima da se izbliza i osobno upoznaju s fascinantnim morskim stvorenjima.

Ukratko, Crikvenica je lako dostupno turističko odredište, što ju čini idealnom, kako za jednodnevni izlet, tako i za dulji obiteljski odmor. Obiluje raznovrsnim sadržajima za svakoga i ne zahtijeva puno planiranja – samo zove na opuštanje. Jedina stvar koju trebate unaprijed isplanirati jest smještaj, a najbolji potražite upravo na stranicama agencije Molo Longo.