Ideje za izlete u okolici Rijeke

Datum 4. listopada 2022.
Podijeli

Naša draga Rijeka grad je na zavidnom je položaju, zbog čega svojim posjetiteljima daje velik izbor izleta na predivna mjesta do kojih možete vrlo brzo i lako doći upravo iz ovog divnog grada.

Šarmantna opatijska rivijera

Predivna Opatija omiljena je turistička destinacija već stotinu godina, a već jedan kratki izlet pokazat će vam zašto je to tako. Istražite predivne šetnice, razgledajte raskošne i elegantne vile te uživajte u predivnim mirisima Mediterana. Preporučujemo vam i ugodnu šetnju po najljepšoj šetnici Lungomare, duž koje ćete proći kroz slikovite gradiće Ičiće, Iku i Lovran te uživati u nezaboravnim pogledima i mirisu morskih valova.

Fužine

Gorski kotar, takozvano “zeleno srce Hrvatske” prepuno je blaga koja i posjetitelji polako otkrivaju posljednjih godina. Jedna od prepoznatljivih goranskih destinacija jest i slikoviti gradić Fužine, gdje možete posjetiti čarobnu špilju Vrelo. Špilju Vrelo krase bogati špiljski ukrasi, a posebnu draž daju joj izvor, jezero i ponor. Ostale prirodne ljepote Fužina možete upoznati kako u šetnji, tako i na biciklima, u vožnji kočijom, buggy vozilima ili čak vožnjom u turističkom vlakiću.

Frankopanski kašteli

U okolici Rijeke raštrkane su mnogobrojne utvrde stare plemićke obitelji Frankopan. Za sve ljubitelje povijesti izvrsna ideja za izlet svakako je obilazak nekih od ovih velebnih građevina, a možete izabrati između čak sedamnaest kaštela, utvrda i dvoraca te tri sakralna kompleksa. Predlažemo vam da svoju avanturu započnete u građevinama najbližima Rijeci te da obiđete komplekse u Grobniku, Drveniku, Bribiru, Kraljevici i Čabru. Ljepota frankopanskih utvrda vratit će vas kroz vrijeme i upoznati vas s ovom znamenitom obitelji.

Grobničke Alpe

Ako ste ljubitelj aktivnog odmora, svakako vam predlažemo da isprobate neku od brojnih planinarskih staza u okolici Rijeke. Jedna od zanimljivijih planinarskih destinacija u neposrednoj blizini Rijeke su i takozvane Grobničke Alpe, odnosno Hahlići. Iskusni planinari kažu da je najbolje vrijeme za planinarenje ovim prekrasnim krajolikom rano proljeće ili jesen. Kako biste se odmorili i predahnuli od penjanja, posjetite planinarski dom Hahlić, gdje se možete okrijepiti ukusnim domaćim jelima i toplim napitcima.

Otok Krk

Iz brdovite Rijeke puca pogled na predivne kvarnerske otoke, a najbliži od njih vrlo je lako dostupan putem mosta te može biti divno odredište i za jednodnevni izlet. Otok Krk nudi mnogo prekrasnih gradića i plaža u svom slikovitom krajoliku i teško je odabrati samo jedno mjesto za izlet. U samom gradu Krku možete vidjeti još jedan frankopanski kaštel, u Jurandvoru kod Baške možete posjetiti crkvicu svete Lucije u kojoj je pronađena Baščanska ploča, a u Vrbniku isprobajte znamenitu vrbničku žlahtinu. Ali zašto se odlučiti samo na jedno mjesto? Ljubitelji aktivnog odmora mogu u potpunosti upoznati čari ovog divnog otoka ako se odvaže na višednevno putovanje kružnom pješačkom stazom Put svetog Jakova (Camino Krk) koja povezuje sve njegove najljepše točke.

Predivni grad Rijeka osim svojih vlastitih znamenitosti nudi vam i lak pristup raznim destinacijama u okolici. Zato se odvažite na posjet ovome gradu, a najbolji smještaj u Rijeci pronađite na stranicama agencije Molo Longo.