KRUHA I KONCERATA – LJETO U ARENI

Datum 15. svibnja 2024.
Podijeli

Ovoljetni „lineup“ u pulskoj Areni raznolika je i uzbudljiva glazbena mješavina različitih žanrova i generacija. Od pop-senzacija kao što su Dua Lipa i Avril Lavigne do kultnih bendova kao što su Simple Minds i Duran Duran, ili od rock legendi kao što je Lenny Kravitz do klasičnih crossover umjetnika kao što je Andrea Bocelli, Arena je spremna za niz nezaboravnih nastupa.

Dua Lipa (5. lipnja): Ova britanska Albanka koja u svojoj glazbi spaja elemente popa, dancea i R&B-a proslavila se svojim hitovima kao što su New Rules i IDGAF. Riječ je o nagrađivanoj mladoj glazbenici s čak tri Grammyja u svojoj vitrini koja je učvrstila status jedne od vodećih osoba suvremenog popa. Obožavatelje koji će posjetiti njezin koncert u Areni očekuje noć puna energičnih nastupa i zaraznih ritmova.

The Smile (15. lipnja): The Smile je relativno nov dodatak glazbenoj sceni. Riječ je o bendu koji su osnovali Radioheadovi Thom Yorke i Jonny Greenwood zajedno s Tomom Skinnerom ( Sons of Kemet). Iako su kratko na sceni, zahvaljujući dosadašnjim uspjesima i slavi ove trojke bend pobuđuje popriličan interes. Tko se nađe na njihovu koncertu, može očekivati mješavinu eksperimentalnog rocka, elektroničkih i atmosferičnih zvukova s tekstovima koji potiču na razmišljanje.

Avril Lavigne (17. lipnja): Ova Kanađanka pojavila se na glazbenoj sceni ranih 2000-ih sa svojim pop-rock zvukom prožetim punkom. Hitovi Complicated i Sk8er Boi brzo su je učinili globalnom senzacijom. Poznata po svom buntovnom stavu i osebujnom stilu, Lavigne je zadržala vjernu bazu mladih obožavatelja tijekom svoje karijere. U Areni će predstaviti svoj novi album, kojim se vraća svojim punk temeljima.

Simple Minds (3. srpnja): S karijerom koja traje više od četiri desetljeća, Simple Minds jedan je od najlegendarnijih bendova u povijesti rocka. Ovaj škotski bend postao je poznat još 80-ih s hitovima kao što su Don’t You (Forget About Me) ili Alive and Kicking. Glazbu Simple Mindsa karakteriziraju upečatljive melodije, atmosferični sintisajzeri i prepoznatljiv vokal frontmena Jima Kerra. Obožavatelje u Areni očekuje putovanje kroz vrijeme ispunjeno vječnim hitovima.

Lenny Kravitz (28. srpnja): Lenny Kravitz također trese rock scenu od kasnih 80-ih, a poznat je po svom glasu, gitarističkim vještinama i eklektičnom stilu. Njegovi fanovi u Puli mogu očekivati mješavinu njegovih klasičnih hitova i novijeg materijala s albuma Blue Electric Light, a sve isporučeno s jedinstvenim Kravitzovim potpisom.

Duran Duran (30. srpnja): Porijeklom iz Birminghama u Engleskoj, Duran Duran na sceni se pojavio ranih 80-ih kao jedan od pionira novog vala i synth-popa. Sa svojim zaraznim melodijama, elegantnim imidžem i inovativnim glazbenim spotovima, bend je postao međunarodna senzacija. Publika u Areni može se veseliti putovanju niz uspomene ispunjenom svim hitovima koji su Duran Duran učinili jednim od najvećih bendova 80-ih, ali i novom materijalu s albuma Danse Macabre.

Jason Derulo (7. kolovoza): Mlađe glazbene snage će uz Duu Lipu predstavljati i Jason Derulo, poznat po svojim zaraznim pop hitovima i plesnim pokretima. Sa singlovima koji su osvojili vrhove ljestvica kao što su Whatcha Say, Talk Dirty i Want to Want Me, Derulo je postao poznato ime u svijetu pop glazbe.

Andrea Bocelli (30. i 31. kolovoza): Andrea Bocelli jedan je od najpoznatijih klasičnih „crossover“ umjetnika svih vremena, poznat po svom zadivljujućem opernom glasu i iskrenim izvedbama. Slijep od djetinjstva, Bocelli je prevladao brojne prepreke kako bi postao jedan od najprodavanijih solo umjetnika u povijesti glazbe. Arenu očekuju dvije večeri ispunjene emocijama te bogatim interpretacijama klasičnih, pop i tradicionalnih talijanskih pjesama, a sve će imati i humanitarnu notu jer će se po jedan euro od svake ulaznice izdvojiti za obrazovanje ugrožene djece na Haitiju.

Ukratko, u Areni će ovo ljeto biti za svakoga po nešto, a po povratku s odabranog koncerta možete biti spokojni jer znate da vas čeka počinak i odmor u najboljem smještaju u regiji, koji možete pronaći na stranicama agencije Molo Longo.