Kvarner: vaša sljedeća destinacija za odmor

Datum 10. svibnja 2022.
Podijeli

Kada razmišljamo o ljetnom odmoru, rijetki od nas prvo pomisle na šume i pitome brežuljke. Gotovo sa sigurnošću možemo reći da su more i žarko sunce za mnoge sinonim za ljeto. Međutim, zašto birati? Kvarnerska regija na svojem relativno malom području nudi mogućnost da isprobate obje opcije. U ovom članku otkrijte zašto bi baš Kvarner mogao biti vaše iduće odredište za odmor.
Raznolikost
Cijela je ova regija prožeta kontrastima. Krenimo samo od klime: obala i otoci odlikuju se ugodnom sredozemnom klimom dok u unutrašnjosti vlada svježa klima, što čini ljeta blagima i osvježavajućima. Ovi se neobični uvjeti odražavaju i na prirodu: sjevernija područja Kvarnera krase guste, slikovite šume i bistra jezera, a njegova obalna područja obiluju bujnim autohtonim biljem koje u ljeti ispunjava zrak svojim jedinstvenim mirisom. Upravo taj kontrast čini Kvarner jedinstvenim za odmor: svoju sredinu možete mijenjati kako vam odgovara. Primjerice, provedite većinu odmora na obali, a ako se zaželite malo drugačijeg ambijenta, on vam je nadohvat ruke.
Plaže i more
Obalna područja i otoci Kvarnera mogu se pohvaliti sa čak 2 000 do 3 000 sunčanih sati godišnje, a da stvar bude još bolja, neke od najljepših plaža Hrvatske nalaze se upravo na tim prostorima (uzmite samo, npr. plažu Sv. Ivan na Cresu). Plaže ne samo da su lijepe, već je i njihova kvaliteta i čistoća dokazana, pa se tako na 28 plaža vijori Plava zastava. Prosječna temperatura mora ljeti je 26 °C,… Trebamo li još što dodati?
Gastro ponuda
Spomenuti specifični položaj Kvarnera utjecao je i na ponudu njegovih specijaliteta. Tako priobalni krajevi tradicionalno nude jela temeljena na sastojcima koji se tamo mogu pronaći kao što su riba i mediteranski začini. Unutrašnjost regije, pak, nudi nešto sasvim drugačije: jela od šumskih plodova i divljači. Uz to, impresivna paleta restorana i drugih ugostiteljskih objekata omogućit će vam da ove sve delicije i isprobate.
Smještaj
Napokon, za svaki vam je odmor, naravno, potreban i smještaj. Vjerojatno možete već pretpostaviti da ova regija ni tu nije podbacila, nudi sve od marina, kampova do luksuznih vila i apartmana.
Nadamo se da smo vam uspjeli zagolicati maštu ovim djelićem divota koje Kvarner nudi. Ovo jedinstveno odredište doista je skriveni dragulj Hrvatske. A kako biste ga doživjeli u njegovom punom sjaju, tu je naša ponuda smještaja da vam odmor učini maksimalno ugodnim. Preostaje vam samo uzeti kalendar u ruke i odabrati datum.