Najbolje jadranske plaže za djecu

Datum 19. kolovoza 2021.
Podijeli

Ne, ljeto još nije gotovo! Ako još kombinirate last-minute ponude, a imate djecu, donosimo vam izbor 5 najboljih plaža na Jadranu na kojima možete biti sigurni da će vaša djeca uživati, a vi se kvalitetno odmoriti.

 

RAJSKA PLAŽA, LOPAR, OTOK RAB

Preko kilometar i pol mekanog pijeska te toplog i čistog mora samo po sebi je obično dovoljno za sretnu djecu. Međutim, svi znamo koliko je važno djecu s vremena na vrijeme skloniti sa sunca, stoga je ova plaža praktična i zbog široke ponude obližnjih kafića i restorana u kojima možete provesti sredinu dana, a zatim se ponovno zatrčati u more, i nastaviti trčati, i trčati, i trčati… Tu je i ponuda pedalina s toboganima koje će zasigurno obradovati kako one male, tako i one malo veće. A na kraju dana se možete otuširati i presvući u jednoj od kabina kao čovjek. ?

VELI ŽAL, MALI LOŠINJ, OTOK LOŠINJ

Plaža Veli žal nalazi se na otoku Lošinju, svega 1km od mjesta Mali Lošinj. Čistoću mora garantira Plava zastava, a na plaži se nalazi i pregršt dodatnih objekata koji će vam olakšati boravak s djecom, poput tuševa, kabina za presvlačenje i WC-a, a spasilačka služba držat će dodatan par oči na vašim mališanima. Ulaz u more je šljunčani i plitak, a dio plaže je i popločen kamenim stijenama. Ali možda najbitniji detalj je da je plaža okružena borovom šumom koja pruža savršeno utočište od vrelog ljetnog sunca, taman za staviti djecu spavati uz zvukove cvrčaka i mirise smole i soli u zraku.

 

PLAŽA IČIĆI, IČIĆI

Glavna plaža u Ičićima, koji su svega 7 minuta vožnje udaljeni do centra Opatije, šljunčana je plaža s plitkim ulazom u more uz pregršt mjesta za sunčanje (uz dostupne suncobrane i ležaljke). Djeci će posebno zanimljiva biti čak dva igrališta, a onima malo starijima teren za odbojku na pijesku, pedaline i kitesurfing. Naravno, tu su i ugostiteljski objekti te obližnje parkiralište, WC, tuš, pa čak i bankomat.

 

VELA PLAŽA, BAŠKA, OTOK KRK

Ova prirodna šljunčana plaža u Baškoj na otoku Krku prostire se na čak 1800 metara, tako da svatko može pronaći kutak za sebe. Plaža je ponosni nositelj oznake Plave zastave još od 1999. godine. Osim plićaka i jednostavnog ulaska u more, na plaži se nalazi i vodeni tobogan koji će zasigurno oduševiti i manju i veću djecu, a tinejdžerima je dostupan javan Wi-Fi. Od gastronomske ponude tu su kafići, slastičarnice, pekare, pizzerije, štandovi i klasični restorani, a bogatu sportsku ponudu upotpunjavaju teren za odbojku na pijesku, skuteri, windsurfing, skijanje na banani i tubama, jet-ski, i brojni drugi sadržaji.

 

PLAŽA GRANDOVAC, VIS, OTOK VIS

Iako nije razvikana kao ostale plaže s popisa, ova će se šljunčana plaža svidjeti ljubiteljima mirnijih uvala. Nalazi se na istočnom ulazu u višku uvalu, dostupna autom, a iznad plaže nalazi se gusta borova šuma s pokojim kaktusom. S obzirom na to da je plaža pomalo izolirana, preporučujemo ju za roditelje s nešto većom djecom. Kada vam dosadi plivanje i ležanje u ovom biseru prirode, osvježenje možete pronaći u obližnjem kafiću.