Najbolje proljetne destinacije u Hrvatskoj

Datum 29. travnja 2021.
Podijeli

Poznato je da se Hrvatska može pohvaliti bogatstvom i raznolikošću prirodnih krajolika i šarenilom jedinstvenih mjestašca i gradića. Međutim, često su u prvom planu priobalna mjesta i njihova ljetna ponuda. Ovog proljeća pozivamo vas da proširite vidike i osvježite se na nekoj novoj destinaciji. A kako bismo vam olakšali (ili otežali) izbor, donosimo pregled naših favorita:

 

ŠUMOVITI GORSKI KOTAR

Gdje bolje iskusiti buđenje prirode nego u Gorskom kotaru. Znanstveno je dokazano da boravak u prirodi nosi brojne blagodati za fizičko, ali i psihičko zdravlje, a guste šume i svjež zrak pružaju vam upravo savršenu dozu mira za kvalitetno opuštanje. A ako se zaželite malo aktivnijeg odmora, na raspolaganju su vam brojni jedinstveni i zaštićeni prirodni biseri: NP Risnjak, strogi rezervati Bijele stijene i Samarske stijene, park-šume Japlenški vrh i Golubinjak, a svakako bismo istaknuli špilju Lokvarku, jednu od najljepših hrvatskih krških špilja.

 

MAGIČNA ISTRA

Čistoća, svježina, mir, zelenilo – sve su to asocijacije na odmor u srcu Istre. Osim što nudi pregršti mogućnosti za poludnevne i jednodnevne izlete, za Istru se s razlogom kaže da je magična. Zelene oaze kao stvorene za ljubitelje aktivnog odmora, slikoviti gradići u unutrašnjosti koji su melem za oči i dušu, i nezaobilazna kulturna ponuda čine ovaj poluotok savršenim izborom za proljeće u Hrvatskoj.

 

VELIČANSTVENA PLITVIČKA JEZERA

Nacionalni park Plitvička jezera bez sumnje je jedno od najatraktivnijih mjesta u Hrvatskoj. Međutim, ona nude puno više od veličanstvene prirode – vožnja čamcem po jezeru Kozjak, jahanje, masaže, posjet Baraćevim špiljama, gastronomske delicije – samo su dio posebnosti ponude parka. Izbjegnite ljetne gužve, iskoristite nerijetke early bird popuste i prepustite se uživanciji – tijelo i um bit će vam zahvalni.

 

DINAMIČNA RIJEKA I KVARNER

Više o ponudi u Rijeci pisali smo i ranije, a ovaj poznati lučki grad nudi sve prednosti dinamičnog urbanog središta, dok je istovremeno savršeno pozicioniran nadomak brojnih kvarnerskih izletišta, tako da vam je zabava garantirana. U Rijeci će nešto za sebe pronaći doista svi. A kada istražite Rijeku uzduž i poprijeko, vrijeme je da upoznate na njenu okolicu, odnosno Kvarner. Osim izleta na okolne otoke (Krk, Cres, Lošinj, Rab), najtoplije preporučujemo neku od biciklističkih tura.

 

Ako i dalje niste sigurni gdje i kako provesti proljeće u Hrvatskoj, naš tim uvijek će vas rado savjetovati!