Opatija za zaljubljene

Datum 7. veljače 2024.
Podijeli

Opatija je očaravajuća destinacija koja nudi savršen spoj prirodne ljepote, romantičnog ambijenta, kulturnog bogatstva i ugostiteljske tradicije, što je čini idealnim izborom za parove koji žele proslaviti nadolazeće Valentinovo bijegom od svakodnevice. Sa svojim zadivljujućim krajolikom i šarmantnom povijesnom arhitekturom Opatija nudi savršenu scenografiju za romantični bijeg. U nastavku donosimo neke od razloga zašto bi upravo Opatija vama i vašoj boljoj polovici mogla biti savršena destinacija za Valentinovo!

KRAJOLIK
Kao i ostatak hrvatske obale, i Opatija je poznata po svom krajoliku koji oduzima dah, a karakteriziraju ga slikoviti pogledi na Jadransko more, bujno zelenilo i dobro održavani parkovi. Parovi mogu uživati u laganim šetnjama Lungomareom, slikovitim šetalištem uz more koje se proteže od Voloskog do Lovrana prolazeći kroz Opatiju, i s kojeg se pruža panoramski pogled na rivijeru. Opatijski krajolici nude spokojnu i romantičnu atmosferu, stvarajući tako savršeno okruženje za intimne trenutke.

ARHITEKTURA
Opatija se može pohvaliti elegantnom arhitekturom koja pridonosi njegovom romantičnom šarmu. Ovaj je grad bio popularno odredište europske aristokracije u 19. stoljeću, a ostaci tog doba mogu se vidjeti u prekrasno očuvanim vilama i velebnim hotelima. Kultni kip Djevojke s galebom, smješten na rivi, simbol je Opatije i daje dašak romantične privlačnosti gradskom pejzažu.

KULINARSKI UŽITCI
Hrvatska kuhinja nadaleko je poznata, a Opatija nije iznimka. Grad se može pohvaliti raznolikom kulinarskom scenom s restoranima koji poslužuju ukusne plodove mora, mediteranska jela i lokalne specijalitete. Parovi se mogu prepustiti romantičnim večerama u restoranima na obali, uživajući istovremeno u ukusnoj kuhinji i u prekrasnim pogledima na zalazak sunca nad Jadranskim morem.

WELLNESS I SPA
Kako smo već naveli, Opatiju je od 19. stoljeća često posjećivala europska aristokracija, a sve zahvaljujući carici Sissi, koja je – potvrđeno je – u Opatiji provela Valentinovo 1886. godine. Nakon posjeta carice Opatija je postala popularno odredište najbogatijih, koji su se ovamo dolazili opustiti. A valja istaknuti i da je, zahvaljujući svojoj prirodi i ljekovitom morskom zraku, Opatija bila poznata i kao lječilište. Tradiciju opuštanja i liječenja duha i tijela Opatija njeguje i danas, ona je dom wellness i spa sadržaja svjetske klase, stoga je savršena destinacija za parove koji se žele opustiti i pomladiti. Mnogi hoteli nude spa pakete koji uključuju masaže za parove, jacuzzi i druge tretmane koji omogućuju opuštanje i intimne trenutke. Mirno okruženje, zajedno s terapeutskim blagodatima spa iskustava, čini Opatiju idealnim odredištem za parove željne opuštanja i romantike.

LJUBAV JE U ZRAKU
Osim romantičnih šetnji, večera i masaža, Opatija nudi i niz drugih romantičnih aktivnosti u kojima parovi mogu uživati zajedno. Od vožnje brodom duž obale do istraživanja Parka prirode Učka, postoji mnogo mogućnosti za parove da stvore trajna sjećanja. A valja istaknuti i da Opatija kao grad ima poseban odnos prema zaljubljenima. Naime, Opatija je svoju turističku povijest započela upravo zahvaljujući zaljubljenom muškarcu, koji je svojoj voljenoj supruzi u čast dao sagraditi Villu Angiolinu, nakon čega su i drugi počeli graditi vile i ljetnikovce i tako stvorili današnje vizure i identitet grada. Upravo zato Opatija za Valentinovo ima posebne ukrase i aktivnosti, a ugostitelji posebnu ponudu za zaljubljene.

A odlučite li se za Dan zaljubljenih otići na romantični bijeg u Opatiju, pobrinite se da vi i vaša bolja polovica uživate i u najudobnijem smještaju, koji možete pronaći na stranicama agencije Molo Longo.