Pet obiteljskih destinacija na Jadranu

Datum 10. svibnja 2022.
Podijeli

Nikad nije prerano početi planirati dobar obiteljski odmor! Dok proljeće tek sramežljivo najavljuje svoj dolazak, ugrijte se maštanjem o nadolazećim toplijim danima. U idućim odlomcima donosimo pregled najboljih obiteljskih destinacija koje će svojom raznovrsnom ponudom zadovoljiti sve potrebe jedne obitelji.

FAŽANA
Ne dajte da vas zavara ovo ljupko malo mjesto – njegova bogata ponuda usporediva je s bilo kojem većim odredištem. Od plaže Puntižele, koja osim ugodnog hlada u ponudi ima i zabavni park na vodi, ali i beach bar u kojem se može osvježiti cijela obitelj, do blizine čak dva aquaparka Fažana je savršena opcija ako birate odredišta intimnijeg karaktera, ali živog duha. Blizina Pule još je jedna prednost – spojite zabavu sa zanimljivim i edukativnim aktivnostima poput posjeta Pula Aquariumu u kojem možete vidjeti više od 200 različitih vrsta životinja.

BIOGRAD NA MORU
Ova već dobro poznata obiteljska destinacija u svojoj ponudi nudi sve što je potrebno za odličan obiteljski odmor. Sama ponuda smještaja nudi raznolike i nesvakidašnje opcije poput bungalova, ali i tradicionalniji smještaj poput apartmana. Plaže obiluju hladom, a Crvena luka se čak diči Plavom zastavom koja potvrđuje njezinu čistoću. Posjetite i Fun park Biograd, prvi tematsko-zabavni park u Hrvatskoj, i pronađite nešto za sve uzraste. Također, ni gastronomska ponuda neće vas razočarati: grad ima raznovrsnu ponudu restorana koja u svojoj lepezi mogućnosti nudi i domaće specijalitete poput rižota od sipe, ali i jednostavnija jela prikladna za živahan tempo jedne obitelji. U ponudi su i gastro izleti u obližnje OPG-ove koji spajaju gastronomski doživljaj s tradicijom i kulturom.

ZATON
Smješten nedaleko od Zadra ovaj mali grad iznenadit će vas kvalitetom svojih sadržaja. Već su same plaže dokaz toga: mnoge od njih sadrže opremu poput suncobrana i ležaljka, ali i igrališta za one najmlađe. Od morskih aktivnosti možete predahnuti u dubokom hladu stoljetnih borova ili se osvježiti u beach baru. Kulturno-zabavne priredbe pobrinut će se da i večeri budu ispunjene zabavom.

RAB
Iako otok Rab krasi čak 30 pješčanih plaža, šteta je ne istaknuti i neki druge njegove atribute. Jedan od njih je ponuda aktivnosti: posebno zanimljivi bi vam mogli biti cjelodnevni izleti brodom staklenog dna. Otok nudi i pregršt sportskih aktivnosti za one koji preferiraju aktivniji odmor. Također, ni ponuda restorana neće vas ostaviti ravnodušnima. Od restorana intimnije atmosfere za romantične večere do onih življih i jednostavnijih na Rabu svatko može pronaći nešto za sebe.

MALINSKA
Sada su već brojne generacije pronašle mjesto za odmor i zabavu ovdje. Ta se činjenica odražava i u tome što u cijelom mjestu postoje brojne opcije smještaja u blizini plaža i centra grada, a same plaže dolaze u svim oblicima, tu su pješčane, betonske, … Djeca će zasigurno uživati u nekom od dobro opremljenih igrališta, a gastronomska ponuda zaista može zadovoljiti svako nepce.