Rijeka za solo putnike

Datum 10. kolovoza 2023.
Podijeli

Ljudi najčešće putuju s obitelji i prijateljima, želeći s najbližima podijeliti ugodne trenutke odmora. Zbog toga vrlo često zaboravljamo da je moguće biti i solo putnik i pritom se jednako dobro ili bolje provesti nego kada putujemo s drugima. Naime, solo putnik ne mora se prilagođavati potrebama i željama suputnika, nego ima jedinstvenu priliku istražiti odredište vlastitim tempom, uroniti u njegovu kulturu, povijest i prirodne ljepote u skladu sa samo svojim interesima i stvoriti nezaboravne uspomene. U ovom tekstu donosimo neke ideje kako najbolje iskoristiti svoj solo odmor u Rijeci.

Gdje odsjesti
Rijeka nudi široku ponudu smještaja za sve budžete. Tražite li društvenu atmosferu i priliku za upoznavanje suputnika, razmislite o smještaju u jednom od hostela koji se nalaze u centru grada. Za privatnije i ugodnije iskustvo postoji mnogo hotela i apartmana za odabir. U svakom slučaju potražite smještaj u blizini Korza, glavne riječke pješačke ulice, jer će vam omogućiti lak pristup atrakcijama, restoranima i kulturnom i zabavnom životu.

Kretanje Rijekom
Za kretanje Rijekom nije nužan vlastiti automobil jer grad ima i učinkovit sustav javnog prijevoza koji povezuje glavne atrakcije u gradu, ali i susjedne gradove i mjesta. Ako ste u dobroj snazi, razmislite o istraživanju grada pješice ili unajmljivanju bicikla kako biste mogli uživati u slikovitom pogledu na obalu. Nemate suputnika čijem biste se tempu trebali prilagođavati, stoga brzinu vožnje ili hoda određujete prema svojim mogućnostima.

Istražite povijest i kulturu Rijeke
Na svojem solo putovanju nemojte propustiti priliku da zaronite u prošlost Rijeke. Prošećite uskim kamenim ulicama šarmantnog Starog grada i uživajte u njegovoj dobro očuvanoj arhitekturi koja nosi tragove bogate povijesti grada i utjecaje raznih kultura. Ne propustite posjetiti Trsatsku gradinu, smještenu na vrhu brežuljka. Do Gradine možete pješačiti ili ići autobusom, a kad stignete, bit ćete nagrađeni panoramskim pogledom na grad i Kvarnerski zaljev koji ostavlja bez daha.
Kao grad raznolike kulturne baštine, Rijeka se može pohvaliti i mnoštvom muzeja i galerija koji nude uvid u njezinu fascinantnu prošlost i sadašnjost. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja prikazuje pomorsku povijest i tradiciju ovog kraja. Za ljubitelje suvremene umjetnosti Muzej moderne i suvremene umjetnosti nudi raznoliku zbirku domaćih i međunarodnih umjetničkih djela. Muzej grada Rijeke nudi odličan uvid u industrijsku povijest i razvoj grada. U bogatoj umjetničkoj ponudi zasigurno ćete pronaći nešto što odgovara vašim interesima.

Povežite se s lokalnim stanovništvom i drugim putnicima
Druženje s lokalnim stanovništvom i drugim putnicima može obogatiti vaše putovanje. Riječani su poznati po svojoj srdačnosti i gostoljubivosti, stoga se nemojte ustručavati započeti razgovor s ljubaznim mještanima. Sudjelujte u obilascima s vodičem ili grupnim aktivnostima kako biste upoznali druge putnike i razmijenili iskustva.

Opustite se na riječkim plažama
Rijeka se može pohvaliti prekrasnim plažama na kojima se možete opustiti i uživati u suncu. Zaputite se na plažu Ploče, šljunčano mjesto s kristalno čistim morem idealno za kupanje i opuštanje. Ako preferirate privatnost i samoću, istražite obližnju Opatijsku rivijeru, gdje ćete pronaći mirne plaže okružene bujnim zelenilom.

Upuštanje u solo avanturu nikada nije loša odluka, a pogotovo ne ako je vaša destinacija Rijeka. Grad nudi priliku za kulturno uranjanje, samootkrivanje i stvaranje nezaboravnih uspomena. I nipošto ne zaboravite najveću prednost samostalnog putovanja – kreiranje doživljaja samo prema svojim željama i potrebama, a smještaj po svom ukusu možete naći na stranicama agencije Molo Longo.