Savršeni medeni mjesec na Kvarneru

Datum 1. ožujka 2023.
Podijeli

Visibabe i jaglaci nisu samo vjesnici proljeća, oni su vjesnici i najromantičnijeg dijela godine – sezone vjenčanja. A nakon savršenog vjenčanja slijedi i ono zapravo najslađe – medeni mjesec. Nema ništa ljepšeg nego provesti intimne trenutke sa savršenom osobom daleko od užurbane svakodnevice i svih opterećenja koje ona donosi. Zato svi novopečeni parovi, u želji da medeni mjesec bude savršen, pomno biraju odredište na kojem će započeti svoj zajednički život. A prilikom biranja odredišta parovi prije svega moraju razmisliti o načinu na koji žele provesti medeni mjesec – žele li se prije svega opustiti, osamiti, istraživati, biti aktivni ili uživati u noćnom životu grada.

 

U tom je pogledu Kvarner jedna od najboljih regija u Hrvatskoj jer nudi mnogo raznovrsnih romantičnih destinacija koje su savršene za medeni mjesec, a ovom ćemo prilikom neke od njih ukratko predstaviti.

 

Opatija

Ovaj šarmantni obalni gradić odlikuje se elegantnim vilama i prekrasnim parkovima. U povijesti je bio poznat kao lječilište i mjesto opuštanja europske aristokracije. Ta su vremena odavno prošla i Opatija je postala pristupačna svim slojevima društva, ali je otada zadržala svoju eleganciju, profinjenost i mir. To je idealno odredište za mladence koji se žele opustiti, istražiti lokalnu kulturu i povijest i uživati ​​u ukusnim plodovima mora.

 

Otok Rab

Ovaj slikoviti otok okružen je kristalno čistim morem i brojnim plažama. Idealna je destinacija za parove koji žele provesti dane kupajući se, sunčajući se i uživajući u prirodnim ljepotama Jadranskog mora. Isto tako, Rab je savršeno mjesto i za one koji žele provesti aktivan medeni mjesec istražujući prirodu jer ima mnoštvo uređenih pješačkih i biciklističkih staza.

 

Crikvenica

Crikvenica je poznata po svojoj dugoj šetnici, prekrasnim plažama i kristalno čistom moru. Želite li uživati ​​u romantičnoj šetnji plažom, promatrati zalazak sunca na moru i kušati ukusnu domaću kuhinju, ovaj lijepi primorski gradić odredište je za vaš medeni mjesec.

 

Krk

Krk je vrlo poželjna turistička destinacija prvenstveno jer je, iako otok, zbog dobre povezanosti s kopnom lako pristupačan, ali i zbog svega što može ponuditi posjetiteljima. Zahvaljujući svojim brojnim plažama i čistom moru savršen je prije svega za romantičan odmor i intimne trenutke. Ali isto tako, ako ne volite sjediti na mjestu i željni ste avantura, na Krku možete uživati ​​u brojnim zajedničkim aktivnostima, uključujući plivanje, planinarenje, vožnju biciklom i sportove na vodi. Za parove koji vole istraživati kulturu i povijest, Krk je jedna od najboljih destinacija u Hrvatskoj jer je savršeno mjesto za upoznavanje prvog hrvatskog pisma.

 

Rijeka

Proglašena Europskom prijestolnicom kulture 2020., Rijeka je poznata po svojoj bogatoj povijesti, kulturnoj baštini, prekrasnoj arhitekturi, multikulturalnosti i živahnom noćnom životu. To je idealno odredište za mladence koji žele istražiti brojne gradske muzeje i galerije te industrijsku povijest, ali i za parove koji vole noćni život i vrevu velikoga grada. Također, Rijeka je savršena i za parove koji zajedno planinare – nalazi se između Učke i planina Gorskoga kotara. Ukratko, ako romantiku pronalazite prije svega u zajedničkom istraživanju, sportskim aktivnostima ili izlascima, Rijeka je grad za vas.