Top 3 prirodne atrakcije u Istri

Datum 8. lipnja 2021.
Podijeli

Istraživanjem Istre uistinu dobivate cijeli paket raznolikosti – od planina do zelenih njiva, preko vinograda i maslinika sve do kristalno čistog mora. Uz sva ova prirodna bogatstva, Istra je poznata i po obilju kulturne baštine i povijesnih znamenitosti, a tu je i neizostavna gastronomska ponuda sada već dobro poznata diljem svijeta. Mi ćemo se od svega navedenog ipak zadržati na prirodnim atrakcijama, a donosimo vam izbor najpopularnijih.

  1. Pazinska jama

Ako vas zanima kako prirodne sile djeluju na krške terene, najbolji primjer vam je upravo Pazinska jama kao jedan od poznatijih prikaza krške evolucije u Istri. Ovdje ljupka istarska rječica Pazinčica pronalazi svoj put kroz podzemlje sve do doline rijeke Raše i upravo su ti prizori čarobni.

Pazinsku jamu možete istraživati šetnjom po pješačkoj stazi, istraživanjem same jame s iskusnim speleolozima ili pak vožnjom na zip-lineu. Izbor je na vama.

  1. Brijuni

Ovo je otočje istovremeno i nacionalni park, a kulturna baština Brijuna zaštićena je kao spomenik kulture. Brijunsko otočje sastoji se od 14 otoka, otočića i hridi, a njihova ukupna površina iznosi oko 34 km2. Najrazvedeniji otoci, a ujedno i najpoznatiji su Veliki Brijun i Mali Brijun.

Brijuni kriju pregršt zanimljivosti, od otisaka dinosaura preko Safari parka s egzotičnim životinjama pa sve do masline stare više od 1600 godina. Zvuči zanimljivo? Ne propustite posjetiti ovo uistinu posebno mjesto.

  1. Park prirode Učka

Park prirode Učka nalazi se uz obalu sjevernog Jadrana te obuhvaća planinu Učku i dio područja Ćićarije. Obuhvaća površinu od 160 km2, a svojim ljepotama privlači mnogobrojne izletnike, turiste i planinare.

Svakako preporučujemo na najviši vrh Učke – Vojak (1401 m) gdje s kule-vidikovca možete uživati u jedinstvenom pogledu na čitav istarski poluotok i obližnje otoke, a za vedrih dana vidjet ćete i Alpe i Venecije.

Osim vrhunskog smještaja, Molo Longo je posvećen osiguravanju najviših standarda kvalitete i u ostalim segmentima turizma, pa tako i u izletima. Tim Molo Longa rado vam stoji na raspolaganju za preporuke i rezervacije vrhunski organiziranih izleta.