Turistička događanja na Kvarneru u kolovozu

Datum 10. kolovoza 2023.
Podijeli

Svako ljeto hrvatska obala oživljava brojnim događanjima i aktivnostima koje zadovoljavaju interese brojnih različitih posjetitelja koji dolaze uživati u moru, suncu, ali i kulturnim i društvenim događanjima. U ovom ćemo tekstu donijeti neke od manifestacija koje možete posjetiti nađete li se u kolovozu na Kvarneru.

Rijeka

Svoju i inače iznimno bogatu kulturnu ponudu Rijeka ljeti dodatno obogaćuje. Jedna je od poznatijih riječkih ljetnih manifestacija Ljeto na Gradini, koje nudi prije svega bogatu koncertnu ponudu renomiranih glazbenika iz regije, ali i nastupe glumaca i drugih performera. Noći riječkih trgova i plaža, manifestacija koja oživljava riječke javne prostore ljeti, također donose koncerte popularnih glazbenika, ali i ribarske fešte te neizostavnu vrhunsku ugostiteljsku ponudu. Ako ste željni dobre glazbe, zabave, hrane i opće atmosfere, ne propustite posjetiti neko od brojnih događanja u okviru riječke turističke ponude.

Kastav

Šarmantni gradić Kastav u neposrednoj blizini Rijeke već više od 30 godina organizira Kastafsko kulturno leto, festival koji slavi glazbu, ples i kazalište. Cijelo ljeto na povijesnim trgovima i dvorištima održavaju se razne priredbe koje u gradu stvaraju očaravajuću atmosferu.

Matulji

Matuljske ljetne večeri manifestacija su koja donosi brojne koncerte, predstave, filmske projekcije, ali i druga događanja poput gastropartyja ili, jednostavno, druženja. Sva se događanja odvijaju na otvorenom, prije svega u Amfiteatru, jer je geslo manifestacije “Tramontana će nas ofriškat”. A nađete li se u Matuljima u srijedu, ne propustite otići na interpretacijsku vožnju biciklom u organizaciji turističke zajednice.

Opatija

Od lipnja do rujna u Opatiji se održava Ljeto na Ljetnoj, manifestacija u okviru koje posjetitelji mogu pogledati suvremeni izbor filmova, ali i poslušati koncerte nekih od najzvučnijih regionalnih ali i svjetskih glazbenih imena. No to nije jedina posebnost kolovoške kulturne ponude u Opatiji. Opatijski vremeplov potpuno je besplatna manifestacija koja se održava od ponedjeljka do petka u javnim prostorima, a cilj joj je donijeti dašak povijesti u Opatiju. Želite li poslušati klape ili folklorni ansambl, pogledati oldtimere ili se upoznati s poviješću Opatije ispričane iz usta likova prošlih vremena, ne propustite uskočiti u Opatijski vremeplov!

Crikvenica

Davne 1910. prvi je put organiziran plivački maraton Šilo (otok Krk) – Crikvenica, a dobra se tradicija nastavlja i danas. Na maratonu koji se tradicionalno pliva 15. kolovoza sudjeluju i profesionalci i rekreativci, uz obaveznu prethodnu najavu. A oni koji se vode parolom “fali more, drž’ se kraja” mogu dočekati natjecatelje i uživati u zabavnom programu koji slijedi nakon dodjele nagrada.

Krk

Nađete li se na Krku, sigurni ste da vrhunske kulturne ponude neće nedostajati. Bašćansko ljeto, Ljeto u Omišlju i Njivicama, Ljetne priredbe Krk, Triola Fest i Krčki sajam samo su neke od manifestacija koje će vas oduševiti svojom koncertnom, dramskom, gastronomskom i općenito zabavnom ponudom. Većina se manifestacija održava na otvorenom i dostupna je za sve posjetitelje i slučajne prolaznike koji naiđu, stoga vas uranjanje u lokalnu kulturu i dobru zabavu na Krku zasigurno neće zaobići.

Kolovoz je na Kvarneru živo i uzbudljivo vrijeme i za lokalce i za turiste. Od kulturnih festivala i glazbenih događanja do vodenih sportova i gastronomskih užitaka, u ponudi se može naći ponešto za svakoga. A nakon uzbudljivog dana ispunjenog kulturom i zabavom odmorite se u najboljem smještaju na Kvarneru, koji možete pronaći na stranicama agencije Molo Longo.