Njega kože na putovanju

Datum 28. srpnja 2022.
Podijeli

Od uzbuđenja i sadržaja koje iskusimo kada smo na putovanju, ponekad možemo zaboraviti na svoje ustaljene rutine. Iako nam se čini kao da one u tom trenutku nisu bitne, naše tijelo svjesno je ovih promjena te one ponekad mogu biti vrlo vidljive. Jedna od rutina koje svakako ne biste trebali zanemariti kada putujete jest ona za njegu kože.
Na primjer, tijekom putovanja često možemo zanemariti san, a dovoljno sna jako je bitno za kožu jer se ona tijekom noći regenerira. Osim što možda nećete spavati dovoljno, na vašu kožu utjecat će i promjena klime i zraka. Možda putujete na mjesto gdje je zrak puno više suh, što znači da biste vjerojatno morali piti puno više vode. A čak i ako na putovanju niste zanemarili svoju rutinu za njegu kože, sa sobom vjerojatno niste ponijeli sve proizvode koje inače koristite, već ste kupili nove proizvode nakon dolaska na odredište. Sve ovo i još toga može utjecati na vašu kožu, a da biste to izbjegli, donosimo vam nekoliko proizvoda i savjeta koje nikako ne biste trebali zanemariti kada putujete.

Njega kože lica
Za njegu kože lica često nije dovoljan samo jedan proizvod. Gel za umivanje, hidratantna krema i krema sa zaštitnim faktorom protiv sunčevog zračenja samo su neki od proizvoda koje bismo svi trebali koristiti da zaštitimo kožu na našim licima. Tijekom putovanja posebno je bitno da održimo kožu našeg lica hidratiziranom i zdravom. Probajte se raspitati postoje li manja pakiranja vaših omiljenih proizvoda i ponesite ih sa sobom, ili na vašem odredištu probajte pronaći proizvode koje i inače koristite, da ne biste previše šokirali kožu lica. Svakako se potrudite da svakodnevno tijekom putovanja očistite lice, s gelom za umivanje ili tonikom za čišćenje lica, a nakon toga nanesete hidratizirajuću kremu i zaštitni faktor protiv sunca. Ovisno o boji i kvaliteti vaše kože, procijenite koji zaštitni faktor vam najbolje odgovara. Pripazite i da ne uzmete kremu sa zaštitnim faktorom koja previše masti kožu jer biste u protivnom mogli dodatno onečistiti vašu kožu. Također, za usne svakodnevno koristite balzam za usne. Tijekom dana izbjegavajte dodirivati lice i usne.

Njega kože tijela
Osim uobičajenih šampona za tijelo, osigurajte da nakon tuširanja i pranja kose nanesete losion za tijelo. Ovo je pogotovo bitno, ako ljetujete i svakodnevno se kupate u morskoj vodi. Sol može znatno oštetiti kožu, a u kombinaciji s jakim sunčevim zrakama može izazvati da se koža brzo osuši i bude bolna na dodir. Slana voda može naštetiti i vašem vlasištu pa stoga pripazite da nakon što operete kosu šamponom, stavite i regenerator koji će se pobrinuti da ona ostane meka i podatna.